Beste mensen,

 Voordat u ons gaat bellen,willen wij u enkele weetjes  en tips meegeven!!

 U bent op onze website  terecht gekomen,omdat u waarschijnlijk op zoek bent naar informatie over het ras,of dat u een puppy van een rashond,in ons geval de Tibetaanse Terrier wilt aanschaffen.

 Wij fokken enkel dit ras,de Tibetaanse Terrier. Dit doen wij met veel liefde en passie !!

Heden ten dage wordt er veel , ik denk wel 100% via internet  gesurft om een pup te vinden.

Zo gemakkelijk tegenover vroeger,toen nog geen internet bestond. Toen was je afhankelijk van de puppybemiddeling van  een vereniging. En vonden de echt geÔnteresseerden hun weg naar een betrouwbaar fokker van dit ras. Nu hoeft men maar de naam van een ras bij Google in te tikken,en ja hoor,daar komen pagina's vol met informatie over het ras wat je zoekt opduiken!

De meest gestelde vraag die wij krijgen gaat over de prijs van een pup. Dat is zeker heel belangrijk om te weten, maar ik kan u vertellen dat ik niet kan concurreren met de TT pups wat aangeboden worden via Marktplaats,als aanbieding van de dag,zonder stamboom,vaak komende uit het zwarte fokcircuit uit de Oostbloklanden!Op TV wordt regelmatig gewaarschuwd om geen pup aan te schaffen daar waar geen moederhond aanwezig is, en ook niet even toevallig weg is.Als dit het geval is,kunt u het beste rechtsomkeert maken.

Het verhaal dat een stamboom van de Raad van Beheer (de enige instantie wat officiŽle stambomen afgeeft in Nederland) deze pups zo duur maakt is misplaatst . Een hond met stamboom wordt gefokt om het ras proberen te verbeteren,maar ook in stand te houden,in type ,en niet omdat het in veel mensen hun ogen enkel een vodje papier is met wat namen erop. Wij kunnen door middel van stambomen heel veel informatie uit het verleden ,ook wat gezondheid informatie betreft!! Ook kun je via stamboomgegevens inteelt voorkomen,want ik wil ze de kost niet geven wat broer en zus met elkaar kruisen,gewoon omdat de moederhond enkel maar pups moet produceren!!

 Het gaat er bij ons om,dat wij in eerste instantie plezier hebben met onze honden,en als wij een nestje fokken, wij enkel met gezonden ouderdieren fokken,dat betekent dus dat de ouderdieren van een combinatie wat wij maken DNA zijn onderzocht op PLL en NCL,en nu ook op RCD4 en PRA3 . NCL en PLL zijn 2 verschrikkelijke ziekten, ( zie onze NL webpagina,link naar nieuws over gezondheid) maar door de DNA testen kunnen de door ons gefokte pups  deze afwijking nooit meer krijgen, wat veel leed voor de pupeigenaar bespaart.

Dan worden de ouderdieren ook nog HD gerŲntgend wat betekent dat wij niet fokken met honden wat een hogere gradatie hebben dan B. uitslag. Het  jaarlijkse oogonderzoek wordt ook altijd gedaan,en ook laten wij de ouderdieren op patella luxatie testen.( knieprobleem) Al bij al al hebben wij als fokker al best wat onkosten voor er Łberhaupt een pup geboren wordt. Over deze gezondheidsaspecten willen wij graag verder uitleg geven,als er een bezoekje van uw kant wordt gepleegd,natuurlijk op afspraak. Sommige bellers denken wel eens als ze de naam kennel zien staan dat wij een winkel hebben,maar nee dank u,geen handel met onze honden!!!!!!!!

Het overhaast aanschaffen van een pup is niet  aan te bevelen,kijk en overleg eerst,en ga goed informeren,goede ,betrouwbare fokkers kunnen niet 1-2-3 een blik met pups open trekken,zij hebben niet het hele jaar door iedere maand tientallen puppies liggen! Dus vandaag besluiten dat er een pup moet komen zit er bijna niet in,of wij moeten door afzegging door potentiŽle eigenaar /en of andere oorzaken een pup ouder dan 8 weken hebben,wat dan weer beschikbaar is,maar dat wil niet altijd zeggen dat u hem ook meteen mee krijgt,u mag ook nog eens naar huis gaan om overleg te plegen voor u de beslissing neemt!!!!

Onze honden wonen in huis,en ze bevallen in de woonkamer,lekker op hun gemak bij ons,in een warm mandje,niet buiten in een hok,wat koud en kil is!!

Onze pups groeien op in en om ons huis,dus worden gesocialiseerd voor de toekomst in de wijde wereld. Ze maken van alles mee tijdens hun opgroei bij ons,zowel binnen als buiten!!Gaan mee in de auto,op visite bij de dierenarts,leren wandelen aan het riempje,als ook gaan we met ong. zeven weken lekker stoeien op een groot terrein,waar ze naar hartelust kunnen ravotten,met moeders in het kielzog. Dit met de toekomstige eigenaren erbij,een goede socialisatie gooit zeker zijn vruchten af.

Veel pups worden in een kille ruimte geboren,en groeien op in donkere schuren en stallen! Zeer schrijnend,daar hun helemaal niets meemaken van wat er zich in de wereld afspeelt,ook al zijn ze nog zo klein. Ze hebben hun belangrijkste periode namelijk meegemaakt zonder prikkels van de buitenwereld,en veel pups zijn dan ook enorm bang voor al dat wat hun overkomt als ze uit zo een schuur gehaald worden. Wat te denken over het moedertje wat nest na nest moet produceren,iedere loopsheid weer?? Haar lichaam helemaal uit put om alles aan de pups te geven??Triest toch.

Wij leveren geen pup wat uit een schuur wordt geplukt,op tafel wordt gezet, met de mededeling dat u deze pup kunt hebben,en gezegd wordt verder heb ik niks,geen moedertje te zien,enkel een bibberend bang puppy op tafel!! Daar bedanken wij hartelijk voor! Maar hier gaat het vaak al mis,mensen vinden dit hondje zielig, en kopen het,omdat ze  denken het puppy te redden van deze fokker,u houdt zo de broodfok in stand ,denk aan de arme moedertjes,vooral in de oostbloklanden,die worden iedere oopsheid weer opnieuw gedekt,en als ze niet meer nodig zijn op gruwelijke wijze afgedankt. Dat wilt u toch niet???

Als u bij ons op bezoek komt om moeders en haar pups te bekijken staat er koffie of thee voor u klaar,en kunnen wij in ontspannen  sfeer ,met de pups in de nabijheid ,een babbeltje houden ,en over en weer vragen stellen b.v. gezinssamenstelling.,het ras zelf,gezondheid, etc.

Wij steken hart en ziel in de opgroei van die kleine hummeltjes,van de geboorte tot dat ze de wijde wereld in gaan. Ook het kontakt naar de pupkopers nadat de pups is opgehaald vinden wij belangrijk,dus geen garantie tot aan de deur!!Wij organiseren wandelingen,en vachtverzorging dagen,en ook voor vragen tijdens opgroei etc. worden beantwoord.

Als de klik er is,en u interesse hebt in een van onze pups, dan vragen wij om een aanbetaling toe doen. Dit geeft u de zekerheid dat u bij ons een pup heeft gereserveerd,en voor ons geeft het zekerheid dat wij een goed baasje hebben gevonden voor een van onze pups.

Wij zouden het fijn vinden dat als u ons belt voor informatie,u ook alleen maar belt omdŠt u serieus interesse heeft in  ons ras,of in een van de door ons gefokte puppies!

 Wij fokken TT omdat wij dit ras geweldig vinden,en wij dit graag met u willen delen,wij hopen dan ook dat wij voor onze pups een thuis te vinden waar ze meer dan welkom zijn,en waar ze tot hun oude dag mogen blijven!!Dat is het enige wat wij vragen...

 Met vriendelijke groet,Will en Petra Keulers

Ons telefoonnummer is 0475-482406

Als laatste wil ik even kwijt dat ik het niet netjes vindt dat er andere Nederlandse fokkers zijn wat denken dat ze deze tekst,van mij persoonlijk geschreven, moeten kopiŽren om op hun eigen website plaatsen, jammer,je eigen inbreng is toch veel leuker dan dit kopieer gedrag,en geeft niet weer hoe jullie erover denken.

Dus,verman je ,en schrijf je eigen teksten,dankjewel